Bibtalks: Leo Bormans en Qadir Nadery over ‘De Knikkers van Qadir’

UPDATE: OMDAT WE TIJDENS DE LEZING EEN HAPJE EN DRANKJE SERVEREN, DIENEN DEZELFDE REGELS VAN DE HORECA TE WORDEN GEVOLGD EN IS EEN COVID SAVE TICKET VERPLICHT

De bibliotheek organiseert uitzonderlijke ontmoetingen, over actuele onderwerpen die jongvolwassenen boeien. Deze inspirerende avonden sluiten we gezellig af met een hapje, drankje en een vleugje muziek (inbegrepen).

‘De Knikkers van Qadir’ vertelt het onthutsend waargebeurd verhaal van Qadir Nadery die in 2015 op de vlucht voor de taliban in België belandt. Toen hij hier arriveerde ontmoette hij toevallig de Vlaamse schrijver Leo Bormans, auteur van internationale bestsellers als ‘The World Book of Happiness’. Hij woont op 500 meter van het vluchtelingenkamp. Zo ontstond een bijzondere vriendschap maar uiteindelijk ook een indrukwekkend boek over de jeugd van Qadir, zijn vlucht en de confrontatie met het westen. In 2021 nemen de taliban het bewind in Afghanistan opnieuw over. Wat Qadir in zijn jeugd heeft meegemaakt komt angstaanjagend opnieuw dichtbij.

Qadir Nadery is een schuilnaam, omdat hij zich ook hier niet altijd veilig voelt. Toch wil Qadir zijn verhaal vertellen: ‘De doden kunnen niet meer spreken, ik moet het in hun plaats doen’. Hij is o.a. gastspreker op congressen, bij lerarenopleidingen, universiteiten en managementtrainingen. In gesprek met Leo Bormans wordt telkens een brug gemaakt naar het universeel wetenschappelijk onderzoek naar hoop en geluk.

Locatie : Hal P, Mulkerstraat 1, 3700 Tongeren

Toegang:  5 euro - Tickets bestellen via: Bibliotheek - Ticketmatic

Publiek: jongvolwassenen, maar iedereen 16+ is welkom (ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden)

Gun jezelf het geluk om erbij te zijn!