Lezing 'De vreselijke kleur rood' GEANNULEERD

Lezing over een herkenbaar verhaal voor iedereen die zich wel eens onzeker of anders voelt, maar zich daar niet wil door laten tegenhouden!

Winde Blocken

In de coronazomer van 2020 schreef Winde Blocken (Tongerse, mama van 2 en Marketing Manager bij Isola Belgium) een verhaal voor   haar kinderen. Daar vertelt ze zelf het volgende over: “Ik wou hen een aantal belangrijke boodschappen meegeven en had het gevoel dat  die beter zouden doordringen als ik ze verpakte in een leuk verhaal met personages en situaties waarin ze zich konden herkennen. Ze waren er zo enthousiast over dat ze mij aanspoorden om het te laten publiceren.”

Het boek vertelt het verhaal van Arjan, een onzekere jongen van elf. Hij voelt zich vaak ongemakkelijk bij anderen en bloost snel. Dat vindt hij vreselijk. Daarom haat hij de kleur rood. Zijn broer Casper is razend populair en maakt zich nooit zorgen. Arjan benijdt hem hierom. Hij is het beu om verlegen te zijn en wil hier iets aan doen. Daarom start hij met een experiment, maar dat loopt niet altijd zoals gepland. Als hij de roodharige Achiel ontmoet, gaat er een nieuwe wereld voor hem open. De vreselijke kleur rood gaat over bouwen aan zelfvertrouwen, omgaan met teleurstellingen en persoonlijke groei. Het is een herkenbaar verhaal voor iedereen die zich wel eens onzeker of anders voelt, maar zich daar niet wil door laten tegenhouden!

Tijdens deze lezing neemt Winde kinderen van 8 tot 12 jaar mee in de leefwereld van het hoofdpersonage, aan de hand van een aantal vragen. Ze leest ook stukken voor uit het boek en gaat erover in gesprek met de kinderen.

Inschrijven is gratis en kan aan de balie van de bibliotheek, op 012/800.060 of via het inschrijvingsformulier onderaan.

Inschrijvingsformulier