Lezing Jeroen Olyslaegers 'Wildevrouw'

“Meedogenloze historische roman die dwingt tot doorlezen.”

Wildevrouw

Het stadswapen van Antwerpen wordt traditioneel gestut door twee figuren, een Wildeman en een Wildevrouw, beide voorzien van een knots en met een verhullende bladertooi rond de heupen en op het hoofd. Het verhaal draait om Beer, een Antwerpse herbergier die tien jaar eerder naar Amsterdam is gevlucht en daar nu zijn herberg heeft in de deftige Warmoesstraat. In Antwerpen was hij een Wildeman, lid van een vriendengroep die zich als wildemannen kleedde bij hun gezamenlijke bijeenkomsten. Het was een onschuldig genootschap, heel anders dan de ‘Familie’, waar Beer nolens volens ook bij betrokken raakt. Deze groep van vooraanstaande handelslui en notabelen lijven Beer vooral in, opdat ze in zijn herberg kunnen samenkomen en er hun gevaarlijke boeken in de kelder kunnen opslaan.


Jeroen Olyslaegers, auteur van theaterteksten en van de boeken Wij en Wil, praat tijdens deze lezing over het Antwerpen van de 16de eeuw, wanneer de stad floreert qua handel en geld, maar er tegelijk een grote onrust heerst. Daarnaast praat hij over het schrijfproces en zijn schrijverschap.

Wanneer: donderdag 9 september om 20.00u in de bibliotheek                                                                                         Toegang: € 5,-

Tickets bestellen via Bibliotheek - Ticketmatic