Poëzieweek 2022: Op safari in de bibliotheek

Een poëtische dierenspeurtocht voor kinderen

Poëzieweek 2022

In 2022 vieren we de tiende Poëzieweek, de grootste campagne voor poëzie in Vlaanderen en Nederland! Als bibliotheek zetten we poëzie die week extra in de kijker.

Het thema van deze tiende editie is natuur. Het voorbije jaar hebben we met zijn allen de natuur immers opnieuw ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon.

Tijdens de Poëzieweek (her)ontdekken we de poëzie in de natuur en de natuur in de poëzie.

Poëtische dierenspeurtocht in de bib

Poëzieweek 22

Bij het binnenkomen in de bibliotheek banen de kinderen zich een weg door de jungle op zoek naar de beestige bib-bewoners. Als rasechte avonturiers volgen ze de mysterieuze dierensporen. Durven ze het aan om het oerwoud vol poëziepret te trotseren?

In de bib zitten 11 beestige raadselgedichten verstopt. Kan je raden welk dier er beschreven wordt? Vul dan bij elk gedicht het antwoord in op het kruiswoordraadselblad (op te vragen aan de balie of druk onderstaande af). Wanneer de volledige kruiswoordpuzzel is ingevuld, verschijnt er een codewoord. Geef het antwoordblad ten laatste op zaterdag 5 februari 2022 af aan onze balie en maak zo kans op een mooie prijs!

Wanneer: van 27 januari tot 5 februari, tijdens de openingsuren van de bibliotheek

Doelgroep: kinderen van de laatste kleuterklas (mits hulp van een ouder iemand) tot en met het vierde leerjaar.

Ook scholen kunnen deelnemen. Zij dienen de oplossing digitaal in te sturen naar het Poëziecentrum en kunnen zo een exemplaar winnen van Een wonderprachtig dier. Er zullen vijf exemplaren verloot worden! De wedstrijd loopt tot het einde van de Poëzieweek 2022 (woensdag 2 februari 2022). Schiftingsvraag: Hoeveel juiste antwoorden zullen we ontvangen? Mail naar: educatief@poeziecentrum.be

Poeziekruiswoord