Startdag 'de Leesjury'

Lees jij ook mee met de Leesjury?

In oktober start er weer een nieuw leesjaar van de Leesjury (vroeger de KJV)

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en daarna je favoriet kiest. Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Kom dan zeker langs op onze startdag op zaterdag 2 oktober!

Je kan die dag kennismaken met de werking van de Leesjury en je ontdekt meteen ook de leeslijsten per leesgroep. Ben je overtuigd, dan kan je je inschrijven en word je alvast op weg gezet met een eerste boek.

Maar dat is niet alles want jeugdauteur Mathilda Masters komt op bezoek!  Zij was met haar boeken van de Keukenprins van Mocano meerdere jaren winnaar in leesgroep 3. Tijdens een lezing neemt ze kinderen van 6 tot 12 jaar mee op een plezierige reis doorheen de boeken van De Keukenprins, maar zal ze ook een heleboel grappige, spannende, griezelige, plezierige weetjes vertellen uit haar boekenreeks 321 Superslimme dingen.

Hilde Smeesters

(c) Joris Casaer

Voor kleuters voorzien we een apart voorleesmoment met knutselen.

Inschrijven voor deze startdag is gratis maar verplicht en kan telefonisch op 012/800.060 of aan de balie van de bibliotheek. Ook na 2 oktober kan er uiteraard nog deelgenomen worden aan de Leesjury, dit via aanmelding aan de balie van de bibliotheek.

 

Begeleide leesgroepen

Als je in groep 3 (3de en 4de leerjaar) of groep 4 (5de en 6de leerjaar) zit, dan kan je de gelezen boeken komen bespreken met leeftijdsgenoten in onze begeleide leesgroepen. Deze leesgroepen komen tussen oktober en april 6 keer samen, telkens op woensdagnamiddag van 13.30u tot 15.30u (meer info op de startdag of via mail op  bibliotheek@stadtongeren.be). Deelnemen aan een begeleide leesgroep is geheel vrijblijvend, je kan ook lid worden van de Leesjury en individueel lezen.

 

De KJV wordt 'de Leesjury'!

Je had het misschien al gemerkt, maar de Kinder- en Jeugdjury zit in een nieuw jasje en heet voortaan ‘de Leesjury’. Dit jaar viert ze haar 40-jarige bestaan. Hét moment dus voor een frisse make-over, compleet met nieuwe naam, een nieuwe look en een nieuwe website: www.deleesjury.be.

De leesjury nieuwe naam