Boek
Nederlands

The storyteller : verhalen over leven en muziek

Dave Grohl (auteur)
+1
The storyteller : verhalen over leven en muziek
×
The storyteller : verhalen over leven en muziek The storyteller : verhalen over leven en muziek

The storyteller : verhalen over leven en muziek

Memoires van Dave Grohl, de drummer van 'Nirvana' en de voorman van de 'Foo Fighters', waarin hij terugkijkt op zijn succesvolle carrière en o.a.vertelt wat zijn familie voor hem betekent.
Extra onderwerp
4 sterren (Knack)
Titel
The storyteller : verhalen over leven en muziek
Auteur
Dave Grohl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The storyteller
Uitgever
Amsterdam: Vip, © 2021
383 p. : ill.
ISBN
9789400514317 (paperback)

Besprekingen

Dave Grohl (1969) was de drummer van de baanbrekende band 'Nirvana' en werd daarna de voorman van de enorm succesvolle 'Foo Fighters', waarin hij gitaar speelt en zingt. In deze memoires laat hij zien dat hij nog meer pijlen op zijn boog heeft: hij is een meeslepend verteller. In plaats van keurig chronologisch de verschillende etappes van zijn succesvolle carrière op een rijtje te zetten, vertelt hij in elk hoofdstuk een pakkend verhaal. Dit boek is daarom meer een serie ‘scènes uit het leven van een popmuzikant’ dan een uitputtend levensverhaal. Het kan dus niet anders of er zijn opvallende leemtes in dit boek. Zo worden de oeuvres van 'Nirvana' en 'Foo Fighters' wel erg beknopt besproken, schrijft Grohl nauwelijks over zijn bandgenoten, legt hij niet uit waarom zijn ouders gingen scheiden en zwijgt hij als het graf over zijn eerste huwelijk. Over zijn vaderschap pakt hij daarentegen flink uit. Ook laat hij zien dat hij als succesvolle muzikant nog altijd een groot talent voor bewon…Lees verder

Over Dave Grohl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ryanw2313

Dave Eric Grohl (Warren (Ohio), 14 januari 1969) is een Amerikaanse muzikant die bekendheid verwierf als drummer van de band Nirvana en als voorman van de Foo Fighters. Hij staat bekend als een veelzijdig muzikant en heeft naast zijn drumcarrière bewezen ook als vocalist en gitarist op te kunnen treden. Hij begon zijn carrière in de jaren 80, als drummer voor de bands Freak Baby, Mission Impossible en Dain Bramage en zat ook kort bij de enigszins succesvolle band Scream.

Scream

Op zijn zestiende deed hij auditie bij de punkrockband Scream, waar Kent Stax net uit de band was gestapt, en Grohl kreeg een plek in de band. Niet lang daarna stopte hij met school, zodat hij fulltime kon gaan drummen. Hij maakte met de band diverse albums en zong in het nummer Gods Look Down.

Tijdens het spelen in de band werd Grohl liefhebber van The Melvins en hij raakte bevriend met de band. Tijdens een tournee in 1990 bracht Buzz Osborne…Lees verder op Wikipedia