Boek
Nederlands

Sevilla en Andalusië

David Baird (auteur), Martin Symington (auteur), Nigel Tisdall (auteur)
+1
Sevilla en Andalusië
×
Sevilla en Andalusië Sevilla en Andalusië

Sevilla en Andalusië

David Baird (auteur), Martin Symington (auteur), Nigel Tisdall (auteur)
In de reeks:
De reisgids Sevilla & Andalusië is ideaal in gebruik vóór, tijdens en na de reis. Inmiddels is Capitool, met meer dan 100 titels, al jaren marktleider onder de reisgidsen. Door de combinatie van visuele uitbundigheid in de vorm van driedimensionale tekeningen van bezienswaardigheden en heel veel kleurenfotos én praktische bruikbaarheid door middel van verhelderende kaarten en compacte teksten
Extra onderwerp
Reisgidsen ; Andalusië
Titel
Sevilla en Andalusië
Auteur
David Baird Martin Symington Nigel Tisdall
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Seville and Andalusia
Uitgever
Houten: Van Reemst, 2008
288 p. : ill.
ISBN
9789041033499

Besprekingen

Een combinatie van kleurenfoto's, gekleurde tekeningen, kaartjes en tekst maken deze reisgids tot een aantrekkelijk visueel geheel. Kaarten en plattegrond vormen de basis voor het gebruik. Vanuit deze basis wordt informatie gegeven over bezienswaardigheden en wordt achtergrondinformatie geboden over landschap, architectuur, cultuur, de flamenco, sherry etc. Foto's en tekeningen maken onderdeel uit van het verhaal. Een legenda van Andalusië besluit het algemene deel van de gids. Vervolgens wordt Andalusië zelf beschreven, van streek tot streek: Huelva en Sevilla, Córdoba en Jaén, Cadiz en Malaga en Granada en Almeriá. De belangrijke culturele en natuurlijke bezienswaardigheden worden hierbij aantrekkelijk voor het voetlicht gebracht. De reisgids besluit met de praktische hoofdstukken 'tips voor de reiziger' en 'wegwijs in Andalusië.

Over David Baird

David Baird, 1st Baronet GCB (Newbyth House (Haddingtonshire, Schotland), 6 december 1757 - ?, 18 augustus 1829) was een Brits generaal.

De in Schotland geboren Baird trad in 1772 in militaire dienst. In 1779 werd hij uitgezonden naar de kolonie Madras in Brits-Indië om onder Hector Munro te dienen. Tijdens de tweede oorlog met Mysore werd Baird gevangengenomen door de troepen van Haider Ali. Hij bleef vijf jaar in gevangenschap.

In 1801 verjoeg hij de door Napoleon achtergelaten Fransen uit Egypte. Het leverde hem de Ottomaanse Orde van de Halve Maan op. Als luitenant-generaal veroverde hij in 1806 de Nederlandse of Bataafse Kaapkolonie op generaal Jan Willem Janssens. Zie hiervoor: Slag bij Blaauwberg.

Militaire loopbaan

  • Private: 1772
  • Captain: 1779
  • Major: in 1787
  • Lieutenant-colonel: in 1790
  • Colonel: in 1795
  • Brigadier-general:
  • Major-general:…Lees verder op Wikipedia