Boek
Nederlands

De deal van je leven

Fredrik Backman (auteur), Edith Sybesma (vertaler)
Van de internationale bestsellerauteur van de Een man die Ove heet en Angstige mensen.

In deze korte, geïllustreerde novelle vertelt Fredrik Backman een inspirerend en aangrijpend verhaal over het ontdekken van wat echt belangrijk is in het leven.

Een man die zijn hele leven alleen maar aan succes en geld heeft gedacht blijkt ernstig ziek. In het ziekenhuis ontmoet hij een
Onderwerp
Lotsbestemming
Titel
De deal van je leven
Auteur
Fredrik Backman
Vertaler
Edith Sybesma
Taal
Nederlands, Zweeds
Oorspr. titel
Ditt livs affär
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2021
88 p. : ill.
ISBN
9789021423524 (hardback)

Besprekingen

De deal van je leven

Eerste zinnen. Dag, zoon. Straks word je wakker, het is de ochtend van kerstavond in Helsingborg en ik heb iemand gedood.

 

 

 

Je moet al een eersteklas eikel zijn om op de afdeling oncologie een sigaret op te steken, zeker in het bijzijn van een vijfjarig meisje dat dra onder het mes moet. De man over wie het hier gaat, wéét dat hij een klootzak is – dat is blijkbaar nodig als je een fortuin wil vergaren – en hij heeft lak aan de burgerlijke noties van geluk: ‘Geluk is een emotie voor kinderen en dieren, het heeft geen biologische functie. Gelukkige mensen creëren niets, hun wereld is er een zonder kunst, muziek of wolkenkrabbers, zonder ontdekkingen of innovaties.’ Op de bewuste kankerafdeling waart ook een oudere dame rond, gewapend met een namenlijst. De man kent haar vaag: ze was erbij toen hij bijna onder een trein sukkelde, ze stond aan het sterfbed van zijn moeder. Instinctief weet hij dat hij met die dame een deal kan sluiten, dat hij kan voorkomen dat een naam van haar lijst wordt geschrapt. Misschien is het nog niet te laat, misschien kan …Lees verder

Over Fredrik Backman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Albin Olsson

Fredrik Backman is een Zweeds columnist, blogger en auteur. Zijn meest bekende boek is Een man die Ove heet.

Biografie

Fredrik Backman groeide op in Helsingborg. Hij heeft geschreven voor Helsingsborgs Dagblad en Moore Magazine. Hij debuteerde in 2012 met Een man die Ove heet. Dat boek is inmiddels in vijfentwintig talen vertaald. De verfilming ging in première op 25 december 2015. Hij is getrouwd met Neda Shafti Backman.

Bibliografie

  • En man som heter Ove (2012); Een man die Ove heet (2013)
  • Saker min son behöver veta om världen (2012); Dingen die mijn zoon moet weten over de wereld (2016)
  • Min mormor hälsar och säger förlåt (2013); Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt (2014)
  • Britt-Marie var här (2014); Britt-Marie was hier (2015)
  • Och varje morgon blir väge…Lees verder op Wikipedia