Boek
Nederlands

De verrassing

Jet Van Vuuren (auteur)
Als drie volwassen kinderen worden uitgenodigd door hun moeder, blijkt die niet thuis te zijn en wacht hun een verrassing.
Titel
De verrassing
Auteur
Jet Van Vuuren
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2021
314 p.
ISBN
9789026357268 (paperback)

Besprekingen

Een moeder die haar kinderen vlak voor kerst laat opdraven in haar huis maar er zelf niet blijkt te zijn en berichten via de telefoon stuurt. Haar volwassen kinderen die alle drie de schijn ophouden dat het zo goed met ze gaat maar niets is minder waar. Ze zouden alle drie gebaat zijn bij een forse financiële verrassing. Een butler die ineens het huis van de moeder binnenkomt en met moeder getrouwd blijkt te zijn. Buitensporige sneeuwval waardoor het lastig wordt het huis van moeder te verlaten. Deze uitgangspunten leiden tot een spannend verhaal dat rustig wordt opgebouwd maar aan het eind in een stroomversnelling komt. Wie kun je nog vertrouwen? Is moeder echt niet in het huis aanwezig? Is de butler op het geld van moeder uit? En wie is de slimste van het stel? Het verhaal speelt zich binnen een week af en vervolgens ervaren we wat er een aantal dagen later nog gebeurt. De sneeuwval zorgt voor meer spanning en daarnaast blijken de persoonlijke problemen van iedereen het verhaal te b…Lees verder

Over Jet Van Vuuren

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PCNAlmere

Jet van Vuuren is het pseudoniem van de Nederlandse thrillerschrijfster Hennie de Groot (Amsterdam, 28 december 1956).

Biografie

De Groot, die werkzaam was als beeldend kunstenaar en boekhandelaar, debuteerde in 2011 als Jet van Vuuren met de thriller ‘Zomerdruk’. Daarvoor had ze tweemaal de verhalenwedstrijden van dagblad Trouw gewonnen, waarmee ze een masterclass van Kristien Hemmerechts kreeg.

Van Vuuren gaf creatieve workshops en cursussen waarvan het boek ‘Nazomeren, waarom het leven leuker is als je geen twintig meer bent' een direct resultaat was en de aanleiding vormde tot haar verdere schrijverschap. Sindsdien richt ze zich nog uitsluitend op schrijven en is gestopt met haar beeldende werk.

Bibliografie

  • 2011 – Zomerdruk (ISBN 9789061125969)
  • 2012 – Bloedheet (ISBN 9789045201467)
  • 2013 – Zomerzin (ISBN 978904520…Lees verder op Wikipedia