Boek
Nederlands

Ippa's gids van legenden en sagen van België

Ippa's gids van legenden en sagen van België

"Via de reeks Ippa's gidsen kon men doorheen de jaren België ontdekken in al zijn aspecten. Ook het recentste boek uit deze reeks, Ippa's Gids van Legenden en Sagen, toont de verschillende plekjes van ons land op een originele en verrassende manier. Ieder van ons kent wel een aantal, vaak mysterieuze volksverhalen. Deze worden doorgegeven van generatie op generatie en blijven aanspreken en boeien.
Titel
Ippa's gids van legenden en sagen van België
Auteur
Julien Van Remoortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1998
408 p. : ill.
ISBN
90-209-3433-3

Over Julien Van Remoortere

Julien Van Remoortere (Beveren-Waas, 8 april 1930 – Oostende, 6 april 2018), was een Vlaams auteur. Hij publiceerde ongeveer 400 boeken en een paar duizend losse verhalen, hoorspelen en rapportages.

Loopbaan

Julien Van Remoortere is vooral bekend vanwege zijn wandelgidsen, waarin hij van vele streken de interessantste wandelingen beschrijft, die hij steevast zelf eerst gemaakt heeft. Hij let niet alleen op het landschappelijke karakter van de omgeving, maar geeft ook toeristische informatie over gebouwen of kunstwerken. Hij zet de wandelaar aan tot observeren van de omgeving. Belangrijk is ook de nauwkeurige beschrijving van de route-aanduidingen, soms tegen het plaatselijke merktekensysteem in.

Veel van deze werken zijn uitgegeven bij Lannoo.

Het merendeel betreft het wandelgidsen tot in de verste uithoeken van België en Luxemburg, maar hij heeft er ook al een twintigtal wereldreizen opzitten.

Daarnaast is h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties