Boek
Nederlands

Ippa's streekgerechtengids voor België

Ippa's streekgerechtengids voor België

"De auteur licht het deksel van de pot van de vele streekkeukens die ons land rijk is. Het resultaat is een zintuigenstrelende verkenning van bekende en minder bekende hoekjes, gerechten, anekdotes en streken. In het totaal worden meer dan honderdvijftig uiterst lekkere en een-voudige recepten beschreven en geïllustreerd. Ook de streekbieren, jenevers en likeurtjes vloeien rijkelijk in deze twaalf
Extra onderwerp
streekgerechten
Titel
Ippa's streekgerechtengids voor België
Auteur
Julien Van Remoortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1995
406 p. : ill.
ISBN
90-209-2604-7

Over Julien Van Remoortere

Julien Van Remoortere (Beveren-Waas, 8 april 1930 – Oostende, 6 april 2018), was een Vlaams auteur. Hij publiceerde ongeveer 400 boeken en een paar duizend losse verhalen, hoorspelen en rapportages.

Loopbaan

Julien Van Remoortere is vooral bekend vanwege zijn wandelgidsen, waarin hij van vele streken de interessantste wandelingen beschrijft, die hij steevast zelf eerst gemaakt heeft. Hij let niet alleen op het landschappelijke karakter van de omgeving, maar geeft ook toeristische informatie over gebouwen of kunstwerken. Hij zet de wandelaar aan tot observeren van de omgeving. Belangrijk is ook de nauwkeurige beschrijving van de route-aanduidingen, soms tegen het plaatselijke merktekensysteem in.

Veel van deze werken zijn uitgegeven bij Lannoo.

Het merendeel betreft het wandelgidsen tot in de verste uithoeken van België en Luxemburg, maar hij heeft er ook al een twintigtal wereldreizen opzitten.

Daarnaast is h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties