Boek
Nederlands

Onbekend België : verborgen schatten en verrassende tochten

Onbekend België : verborgen schatten en verrassende tochten

"Dit boek over het toeristisch minder bekende België bewijst dat dit land nog heel wat verborgen schatten bezit: ongerepte dorpen bijvoorbeeld, prachtige natuurgebieden waar u heus nog in kunt verdwalen, talloze waardevolle kunstwerken uit landelijke kerken en kapellen waarmee men zonder enige moeite het grootste museum ter wereld zoud kunnen vullen en tientallen andere intrigerende curiosa. Alle
Titel
Onbekend België : verborgen schatten en verrassende tochten
Auteur
Julien Van Remoortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1997
239 p. : ill.
ISBN
90-209-3014-1

Over Julien Van Remoortere

Julien Van Remoortere (Beveren-Waas, 8 april 1930 – Oostende, 6 april 2018), was een Vlaams auteur. Hij publiceerde ongeveer 400 boeken en een paar duizend losse verhalen, hoorspelen en rapportages.

Loopbaan

Julien Van Remoortere is vooral bekend vanwege zijn wandelgidsen, waarin hij van vele streken de interessantste wandelingen beschrijft, die hij steevast zelf eerst gemaakt heeft. Hij let niet alleen op het landschappelijke karakter van de omgeving, maar geeft ook toeristische informatie over gebouwen of kunstwerken. Hij zet de wandelaar aan tot observeren van de omgeving. Belangrijk is ook de nauwkeurige beschrijving van de route-aanduidingen, soms tegen het plaatselijke merktekensysteem in.

Veel van deze werken zijn uitgegeven bij Lannoo.

Het merendeel betreft het wandelgidsen tot in de verste uithoeken van België en Luxemburg, maar hij heeft er ook al een twintigtal wereldreizen opzitten.

Daarnaast is h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties