Boek
Nederlands

Slavernij en beschaving : geschiedenis van een paradox

+1
Slavernij en beschaving : geschiedenis van een paradox
×
Slavernij en beschaving : geschiedenis van een paradox Slavernij en beschaving : geschiedenis van een paradox

Slavernij en beschaving : geschiedenis van een paradox

Slavernij en beschaving van Karwan Fatah-Black, auteur van Eigendomsstrijd, is een kleine geschiedenis van een paradox. Weinig historische onderwerpen zorgen voor meer discussie dan het slavernijverleden. Waarom is er debat over iets waar iedereen tegen is? Waarom worden beelden van slavenhandelaren van hun sokkel getrokken terwijl de slavernij allang is afgeschaft? En hoe komt het dat in onze hui
Titel
Slavernij en beschaving : geschiedenis van een paradox
Auteur
Karwan Fatah-Black 1981-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2021
191 p.
ISBN
9789026355028 (paperback)

Over Karwan Fatah-Black

Karwan Jalal Fatah-Black (Amsterdam, 17 april 1981) is een Nederlands historicus en universitair docent aan de Universiteit Leiden. Als student was hij actief lid van de Internationale Socialisten.

Biografie

Karwan Fatah-Black is de zoon van een Koerdische-Irakese vader en een Nederlandse moeder. Na het afronden van de opleiding tot geschiedenisleraar aan de Hogeschool van Amsterdam studeerde hij geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Fatah-Black promoveerde in 2013 aan de Universiteit Leiden bij prof. Gert Oostindie en prof. Henk den Heijer op een proefschrift over Suriname en de trans-Atlantische handel. Twee jaar later werd hij in Leiden universitair docent. In 2016 ontving Fatah-Black de Heineken Young Scientist voor zijn onderzoek naar formele en informele trans-Atlantische handel van Nederland in de Gouden Eeuw en de rol van slavenhandel daarin.

Door het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en erfe…Lees verder op Wikipedia