Boek
Nederlands

Operatie vade retro

Markus Heitz (auteur), Eisso Post (vertaler)
De mensheid stelt zich te weer tegen een bloeddorstige soort aliens. Vervolg op 'Collector'.
Extra onderwerp
SCI, Science fiction
Titel
Operatie vade retro
Auteur
Markus Heitz
Vertaler
Eisso Post
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Operation vade retro
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
427 p.
ISBN
9789024561964 (paperback)

Besprekingen

In dit vervolg op 'Collector' (2011)* is de mensheid geknecht door de bloeddorstige Collectors. Maar men ontdekt dat deze aliens een zwakheid hebben en een operatie wordt opgezet om zo de Collectors te verslaan. Wat het eerste boek teleurstellend, helaas valt in het vervolg geen verbetering te constateren. Alhoewel dit ruimteavontuur zijn momenten van spanning kent, is het plot verwarrend en inconsequent, met verhaallijnen die nergens toe leiden. De karakterisering is pover. Deze Duitse auteur is groot geworden met populaire fantasyseries. Blijkbaar heeft hij zich gerealiseerd dat sciencefiction niet zijn metier is, want in een uiterst curieus nawoord geeft hij aan de kritiek ter harte te nemen en met het schrijven van SF te stoppen. Alhoewel het verhaal niet afgerond is, zal er dus geen derde deel verschijnen. Met een verklarende woordenlijst voorin het boek (zodat we weten dat een 'multibril' een 'multifunctionele bril' is...). Kleine druk.

Over Markus Heitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Markus Heitz (Homburg, 10 oktober 1971) is een Duitse schrijver van epische fantasy, vooral bekend voor zijn De Dwergen-serie. Heitz verkreeg de laatste paar jaar internationale erkenning in Europa, na de Engelse vertaling van zijn boeken.

Bibliografie

De Dwergen

  • 2003 - De Dwergen
  • 2004 - De Strijd van de Dwergen
  • 2005 - De Wraak van de Dwergen
  • 2008 - Het Lot van de Dwergen
  • 2015 - De Triomf van de Dwergen

Ulldart: de Donkere Tijd

  • 2002 - Schaduwen boven Ulldart
  • 2002 - De Orde van het Zwaard
  • 2002 - Het Teken van een Duistere God
  • 2003 - Het Oog van Tzulan
  • 2005 - De Magie van de Macht
  • 2005 - De Bronnen van het Kwaad

Ulldart: De Nieuwe Tijd