Boek
Nederlands

Deze zoete ziekte

+1
Deze zoete ziekte
×
Deze zoete ziekte Deze zoete ziekte

Deze zoete ziekte

In de reeks:
Genre:
Om zijn leven zonder zijn grote liefde die met een ander is getrouwd, wat dragelijker te maken, neemt een man zo nu en dan een andere persoonlijkheid aan, waarbij hij zich voorstelt dat zij bij hem is.
Titel
Deze zoete ziekte
Auteur
Patricia Highsmith
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
This sweet sickness
Uitgever
Amsterdam: Sirene, 2003
348 p.
ISBN
90-5831-181-3

Besprekingen

Om zijn leven wat draaglijker te maken neemt David Kelsey, wiens 'grote liefde' met een ander getrouwd is, zo nu en dan een andere persoonlijkheid aan, waarbij hij zich voorstelt dat zij bij hèm is. Eén en ander loopt echter uit de hand... Een fantastisch boek van één van de beste serieuze misdaadschrijfsters van deze tijd. De subtiele tekening van de schizofrene persoonlijkheid van haar held/misdadiger is met een intensiteit en kundigheid gedaan, die zeer overtuigend en aangrijpend is. Daar het boek in feite weinig 'harde actie' bevat zal het niet voor een heel brede lezerskring bestemd zijn, maar desalniettemin is dit psychologische misdaadverhaal van hoog niveau ten zeerste aan te bevelen. Pocketeditie, kleine druk.

Over Patricia Highsmith

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Open Media Ltd

Patricia Highsmith, geboren als Mary Patricia Plangman (Fort Worth (Texas), 19 januari 1921 – Locarno, 4 februari 1995), was een Amerikaanse schrijfster die voornamelijk bekend is van een aantal psychologische thrillers. Daarnaast schreef zij vele korte verhalen. Zij werd geboren in de Verenigde Staten maar woonde het grootste gedeelte van haar leven in Frankrijk. Zij schreef ook onder het pseudoniem Claire Morgan.

Werk

Highsmiths eerste boek, Strangers on a Train (Vreemden in de trein) uit 1950 werd drie keer verfilmd, door onder anderen Alfred Hitchcock in 1951. Haar tweede boek, The Price of Salt, speelt zich af in het bekrompen Amerika van de jaren '50. Een jonge vrouw die een relatie met een man heeft maar niet verliefd op hem is, wordt halsoverkop verliefd op Carol, een vrouw die in scheiding ligt. In de roman worden alle twijfels beschreven die deze gevoelens met zich brengen en alle obstakels die de vrouw…Lees verder op Wikipedia