Boek
Nederlands

Arc : roman

Richard Osinga (auteur)
+1
Arc : roman
×
Arc : roman Arc : roman
Genre:

Als we geen geheugen hadden, zou het zijn alsof ons leven niet echt heeft plaatsgevonden. De Amerikaanse bioloog Neil Canterbury drukt het zijn studenten elk jaar weer op het hart: onze herinneringen zijn alles voor ons. Neil weet waar hij het over heeft, want hij promoveerde ooit op de theorie dat wij onze herinneringen te danken hebben aan een virus.

Jarenlang heeft zijn theorie s

Onderwerp
Geheugen
Titel
Arc : roman
Auteur
Richard Osinga
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, © 2021
239 p.
ISBN
9789028451421 (paperback)

Besprekingen

De Amerikaanse bioloog Neil Canterbury slijt zijn dagen als docent op de universiteit van Washington. Zijn promotieonderzoek naar de rol van het ARC-gen bij het opslaan van herinneringen in de hersenen ligt ver in het verleden. Op uitnodiging reist hij af naar India voor een medisch congres over herinnering. Daar zoekt hij toenadering tot de Aghori, een sekte van kannibalistische monniken. Geobsedeerd door hun mystieke kennis over collectief bewustzijn, reïncarnatie en herinnering drinkt hij, bij een rituele inwijding, sap uit een schedel en eet het lauwe vlees van hun doden. Geïnfecteerd weet hij aan de Aghori te ontkomen. In het vliegtuig terug raakt hij in een soort coma en wordt bij een tussenlanding in Amsterdam opgenomen. Daar ontdekt een veelbelovende neurologe wat hem mankeert. Een thrillerachtige roman met een auctoriaal perspectief. Het zorgvuldig gecomponeerd verhaal is uitgesmeerd over hoofdstukken die zich alternerend op drie verschillende continenten en op drie verschill…Lees verder

Over Richard Osinga

Richard Osinga (Haarlem,1971) is een Nederlandse schrijver. Hij studeerde economie en algemene letteren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna werkte hij, naast zijn schrijverschap, als diplomaat, internetondernemer, online-marketeer en meest recentelijk zorgondernemer. Osinga is getrouwd en heeft vier dochters.

Schrijverschap

Hij debuteerde in 2003 met Bor in Afrika, dat deels gebaseerd is op zijn ervaringen als diplomaat bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarna verschenen Klare Taal en Wembley. Dit laatste boek verscheen deels als weblog. In 2011 verscheen Een Duivel met een Ziel.

In 2019 publiceerde Osinga de roman Wie de Rechtvaardigen zoekt. In dat boek beschrijft hij onder meer hoe een Nederlandse diplomaat het Wikipedia-artikel over de door hem bedachte islamitische sekte Qibla al-Qudsiyya schrijft. Wie de Rechtvaardigen zoekt stond op de longlist van de…Lees verder op Wikipedia