Boek
Nederlands

Nekschot : oorlog, geweld en bevrijding in Tongeren

+1
Nekschot : oorlog, geweld en bevrijding in Tongeren
×
Nekschot : oorlog, geweld en bevrijding in Tongeren Nekschot : oorlog, geweld en bevrijding in Tongeren

Nekschot : oorlog, geweld en bevrijding in Tongeren

Nekschot vertelt het verhaal van de bevrijding van Zuid-Limburg, met als orgelpunt de terechtstelling van vijf collaborateurs op 9 september 1944 in Tongeren. Gedetailleerd worden uur na uur de gebeurtenissen beschreven. De notabelen stromen toe op het stadhuis, maar hun pogingen om de partizanen van hun plannen te doen afzien blijken vruchteloos. Die bloedige dag is een uitloper van de burgeroor
Titel
Nekschot : oorlog, geweld en bevrijding in Tongeren
Auteur
Rudi Van Doorslaer
Taal
Nederlands
Uitgever
Gorredijk: Uitgeverij Sterck & De Vreese, 2021
176 p.
ISBN
9789056157029 (paperback)

Over Rudi Van Doorslaer

Rudi Van Doorslaer (1951) is een Belgische historicus, schrijver en was directeur van het Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij (CEGESOMA) tussen 2005 en 2016. Hij is als gasthoogleraar verbonden aan de vakgroep Geschiedenis van de Universiteit Gent.

Opleiding en carrière

Hij studeerde de nieuwste geschiedenis aan de Universiteit van Gent.

In 1985 werd hij onderzoeker bij het Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij en tussen 2005 en 2016 was hij directeur van het onderzoekscentrum. Daarbij blijft hij verbonden aan de vakgroep Geschiedenis van de UGent met specialisatie in Sociale geschiedenis na 1750.

Daarnaast leidde hij tussen 1999 en 2001, het onderzoek van de studiecommissie Joodse goederen in opdracht van de Eerste Minister.

Publi…Lees verder op Wikipedia