Boek
Nederlands

Hoe ? Zo ! : boek 2

Tom Naegels (auteur)

Hoe ? Zo ! : boek 2

Populair-wetenschappelijk quizboek over natuurwetenschappelijke onderwerpen, naar het gelijknamige televisieprogramma.
Onderwerp
Hoe ? Zo !
Titel
Hoe ? Zo ! : boek 2 / opgetekend door Tom Naegels
Auteur
Tom Naegels 1975-
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2005
219 p. : ill.
ISBN
90-5617-653-6

Besprekingen

Dit tweede Hoe? Zo!-boek bundelt alle vragen en oplossingen van de derde en vierde jaargang van het populaire wetenschapsprogramma op Eén. De aanpak is dezelfde als in het eerste boek en er werd ook naar gestreefd om de quizvorm van het tv-programma zoveel mogelijk te behouden. De uitleg is bijzonder toegankelijk, zonder afbreuk te doen aan de wetenschappelijke juistheid. Ook verschillende proefjes die je zelf thuis kan uitvoeren, vind je terug. En natuurlijk krijg je tussendoor de vragen voorgeschoteld van Sylvia Muyshondt, de huisvrouw die elke aflevering geplaagd wordt door een bijna onoplosbaar probleem.

Hoe? Zo! past in de hernieuwde, ruime belangstelling voor wetenschap. Telkens gaat het om een zeer herkenbaar, dagdagelijks fenomeen, verpakt in een verrassende of tot de verbeelding sprekende vraag, zoals "hoe houd je een razende Hell's Angel met één hand op een stoel?" (over ons evenwichtssysteem en de kracht die uitgeoefend wordt op de vierhoofdige dijbeen…Lees verder
In de televisiequiz 'Hoe? Zo!' proberen de programmamakers een breed publiek te confronteren met wetenschappelijke kwesties van alledag. De auteur heeft in dit boek de jaargangen 3 en 4 van het televisieprogramma als onderwerp genomen. De gestelde vragen worden vermeld. Indien nodig wordt voorgesteld de proefnemingen eerst uit te voeren alvorens zelf het antwoord te geven en vervolgens door te lezen om het juiste antwoord met het wetenschappelijke commentaar te vernemen. Niet alle proefjes zijn ongevaarlijk. De sidekick met de naam Sylvia Muyshondt is wellicht bedoeld om het boek vrolijker te maken. Met een aantal illustraties in kleur en zwart-wit. Voor een breed publiek.

Over Tom Naegels

Tom Naegels (Antwerpen, 14 oktober 1975) is een Belgisch schrijver en theatermaker.

Naegels voltooide zijn middelbare studies in het Koninklijk Atheneum 2 in Antwerpen en studeerde later Germaanse Talen aan de universiteit van Antwerpen (de toenmalige UFSIA en UIA). Vandaag woont hij in het Antwerpse district Berchem.

Als kind ondernam hij zijn eerste pogingen tot literatuur, maar het duurde tot 1993 voor een van zijn creaties in druk verscheen. Het ging om een genummerde oplage van een poëziebundel, Feest bij de Kleine Godin. In 1995 werd het verhaal Elise! opgemerkt en twee jaar later geeft uitgeverij Manteau de verhalenbundel Het heelal in! Vijf stukjes van de kosmos uit. De bundel en de jonge auteur krijgen veel aandacht van de pers. Een tweede roman, Meester Kader (1999), volgt. Naegels begint te werken als journalist, columnist en ghostwriter, maar dat vermindert zijn literaire productie niet. In 2001 verschijnt het kinderverha…Lees verder op Wikipedia