Boek
Nederlands

Koerszaken

Wim Lagae (auteur)
Cijfers en centen zijn de energierepen van het wielrennen. Ploegen, sponsors, organisatoren en renners willen niet alleen sportief, maar ook zakelijk in de kopgroep fietsen. Inzicht en tactiek bepalen winst of verlies. Meer dan een kwarteeuw is dit het academische vakdomein van sporteconoom en -marketeer Wim Lagae. Op souplesse en in de taal van de fanaat rijdt hij in Koerszaken door de business.
Onderwerp
Wielrennen
Titel
Koerszaken
Auteur
Wim Lagae
Taal
Nederlands
Uitgever
[Meulebeke]: Uitgeverij Bibliodroom, 2021
312 p. : ill.
ISBN
9789492515667 (paperback)

Over Wim Lagae

Wim Lagae (Izegem, 6 mei 1964) is een Belgisch sportmarketeer.

Lagae studeerde aan het Sint-Jozefscollege in Izegem en is master in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan UFSIA. Hij doctoreerde in 1993 aan het Departement Economische Wetenschappen van de KU Leuven.

Lagae is hoogleraar aan de KU Leuven en verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, Campus Antwerpen  en de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen. Hier doceert hij de vakken "Marketing en Sportmarketing", "Marketing en Communicatie in de Sport" en "Marketingcommunicatie". Hij is gastprofessor aan de UGent (Departement Bewegingswetenschappen).

Hij publiceerde diverse handboeken rond sportsponsoring en sportmarketingcommunicatie, gericht op studenten en professionals in Vlaanderen en Nederland. Hij publiceerde in 2021 zijn eerste boek voor het brede publiek rond sportsponsoring in de wielerwereld.

Lagae is dikwijls te zien als gast bij duidingsprogramma's …Lees verder op Wikipedia