Corona Blokbar

Vanaf zaterdag 12 december organiseren we een blokbar in de foyer van de VELINX. Hiermee willen we tegemoet komen aan de grote vraag van Tongerse studenten naar een rustige studieplek in de stad. Wanneer meerdere mensen samenkomen, houdt dit echter onvermijdelijk een risico in, hoe klein ook. Daarom vragen we om strikt de onderstaande regels op te volgen zodat we jullie en onze veiligheid maximaal kunnen garanderen.

Je kan alleen komen studeren wanneer je op voorhand je plek gereserveerd hebt via de inschrijvingsformulieren op deze pagina. Reserveren kan op weekdagen in blokken van halve dagen van 9 tot 13 uur en van 13 tot 18 uur. Op zaterdag is er slechts 1 blok van 10 tot 15 uur.

Wij vragen om (op weekdagen) stipt om 9 uur aanwezig te zijn zodat we jullie kunnen binnenlaten voor het ochtendblok, en stipt om 13 uur voor het namiddagblok. Binnenkomen kan later ook nog, tijdens de openingsuren van de bibliotheek (vanaf 10 uur en vanaf 14 uur). Hou je gsm bij de hand met het bevestigingsmailtje dat je bij inschrijving hebt gekregen.

Je ontsmet bij het binnenkomen eerst je handen. Hiervoor hangt er een dispenser aan de ingang van de VELINX. Er zijn geen vaste tafels, je gaat zitten in volgorde van binnenkomst. Wanneer je voor- en namiddag gereserveerd hebt, dan kan je de hele dag aan dezelfde tafel blijven zitten. Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontsmetten van de tafel. Wij voorzien een spuitbus en doek.

Draag continu een mondmasker, ook tijdens het studeren. Enkel wanneer je iets eet of drinkt mag het even afgezet worden. Als je ’s middags naar huis kan om te eten is dit aangewezen. Bij mooi weer kan het misschien zelfs buiten gebeuren. In het andere geval is het toegestaan om te eten en drinken aan je eigen tafel, we vragen wel om de tijd hiervoor te beperken. Je brengt alles zelf mee, liefst in herbruikbare verpakkingen die je op het einde van de dag weer meeneemt. Er kan geen water gevraagd worden, geen koffie, geen bestek.

Respecteer voor de volledige duur van je aanwezigheid de basis hygiëneregels: hoesten/niezen doe je in je elleboog, gebruik wegwerpzakdoekjes, was regelmatig je handen, kom niet aan je gezicht.

Pauzes mogen genomen worden aan de achteruitgang, zijde Kastanjewal. Doe dit bij voorkeur alleen, denk aan de regels!

Bij een toiletbezoek hou je in de toiletruimte de richtlijn van 1,5 meter in acht. Doe het toiletdeksel naar beneden als je doorspoelt. Was na gebruik je handen.

Er wordt geen geluid toegestaan, gebruik oortjes. Je zorgt dat je pc thuis opgeladen is zodat je een hele dag verder kan. Wij voorzien geen stroompunten aan elke tafel, er is wel 1 laadplaats waar je je toestel even kan zetten om op te laden. Pc’s hebben hierbij voorrang op gsm’s. Er is WIFI aanwezig.

De uitgang is aan de kant van de Kastanjewal. Jullie zijn met veel, hou dus buiten de regel van 1,5 meter afstand ook altijd in acht!

 

Wij wensen jullie veel succes met jullie examens!!