Lenen en verlengen

Lenen doe je in de bib zelf via onze geautomatiseerde uitleenbalie of zelfscanbalie. Verlengen kan in de bib, maar ook van thuis uit.

LENEN

Materialen uitlenen is volledig gratis. De uitleentermijn voor alle materialen bedraagt 4 weken (28 dagen).

Hoe?

Via de zelfscanbalie registreer je met je eID of lenerspas zelf je uitleningen. Je krijgt een uitleenbonnetje met daarop de terugbrengdatum. Per uitleenbeurt kan je op één lenerspas maximum 20 materialen tegelijk lenen, dit met een maximum van 10 per categorie. In principe is alles uitleenbaar in de bibliotheek met uitzondering van de kranten en het laatste nummer van de tijdschriften.

Ook terugbrengen doen we via de zelfscan. Als de bib gesloten is kan je de materialen terugbrengen via de inleverbus (achterkant van het gebouw, zijde Kastanjewal).

 

Prijs?

Materialen lenen is volledig gratis.

Indien je de geleende materialen te laat inlevert, wordt er 'telaatgeld' aangerekend.

 

VERLENGEN

De uitleentermijn voor alle materialen bedraagt 4 weken (28 dagen). Verlengen kan één maal en enkel indien het materiaal niet gereserveerd werd door een andere lener. Een verlenging gaat in vanaf de datum dat je verlengt en dit voor 28 dagen.

Je kan de uitleentermijn van uitgeleende materialen verlengen in de bib via de zelfscanbalie, maar ook van thuis uit via "Mijn Bibliotheek". Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Neem je bibliotheekkaart en registreer je nu.

Telefonisch verlengen kan ook tijdens de openingsuren 012/800.060.

 

TIPS

Jouw e-mailadres is geld waard!

Vermijd onnodige kosten en geef jouw e-mailadres op bij jouw inschrijving. Je ontvangt voortaan een herinneringsmail twee dagen voor jouw leenperiode eindigt. Je krijgt ook een e-mail wanneer een gereserveerd werk voor jou klaar ligt in de bibliotheek.

Ik kan niets lenen/verlengen?

Wanneer jouw abonnement verlopen is of je een openstaand bedrag (telaatgeld, kosten door aankopen, printen, reserveren, ...) hebt van 5 euro of meer wordt jouw bibliotheekkaart automatisch geblokkeerd. Je kan op dat ogenblik geen bibliotheekmaterialen lenen en/of verlengen totdat je het verschuldigde bedrag vereffend hebt.