Tijdens de sluitingsperiode (corona) organiseert onze bibliotheek een afhaaldienst voor boekenpakketjes

Hoe aanvragen?

Maak vanuit onze catalogus een “ruim” lijstje van beschikbare* materialen en bezorg ons dit via mail bibliotheek@stadtongeren.be, met vermelding van:

- Titel + auteur van elk boek OF indien een titel er niet toe doet een omschrijving als ‘niveauboekjes, zoekboeken, Vlaamse thrillers,…’.   Weet je niet direct wat kiezen?  Registreer je dan op Mijn Leestipper en voor leestips op maat!

- Klantgegevens (eigen lidnummer en juiste naam of het lidnummer van zoon, dochter, opa, oma, buur, ….)

- Telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken

- Eventueel voorstel van afhaalmoment, maar dit bespreken we nadien telefonisch

OPGELET! We vragen om een "ruim" lijstje omdat we waarschijnlijk niet alles dat beschikbaar staat in de catalogus gaan kunnen meegeven: omdat het niet duidelijk is hoelang het virus overleeft op boeken, nemen wij de voorzorgsmaatregel om alle materialen uit onze inleverschuif een tijd aan de kant te houden. Maar deze staan dus wel beschikbaar in catalogus omdat ze door de brievenbus werden ingenomen. Na een aantal dagen worden deze boeken ontsmet en kunnen ze wel weer meegegeven worden.

Wij zoeken maximum 10 materialen van het voorgestelde lijstje samen en zetten deze materialen op de lidkaart.

*beschikbaar: klik op 'Waar staat het?' (rechts naast de titel) om te weten of iets aanwezig is in de bib

Wanneer afhalen?

Zodra uw zakje werd samengesteld, krijgt u van ons een telefoontje om een afhaalmoment af te spreken. Alle zakjes worden klaargezet in de inkomhal van de bibliotheek. Hou aub uw identiteitskaart klaar zodat we die bij afhaling kunnen controleren. Wij zorgen ervoor dat er genoeg spreiding is tussen de verschillende afspraken en vragen dat iedereen zich zo goed mogelijk houdt aan het afgesproken moment zodat we contact vermijden tussen klanten onderling. Afhankelijk van het aantal aanvragen kan het zijn dat u enkele dagen moet wachten op uw afhaalmoment.

Veel leesgenot!