Onze bibliotheek organiseert een afhaaldienst voor boekenpakketjes. We bieden deze dienstverlening ook aan voor leerkrachten, die niet met de klas naar de bib wensen te komen.

Hoe kan ik een boekenpakket aanvragen?

Maak vanuit onze catalogus een “ruim” lijstje van beschikbare* materialen en bezorg ons dit via mail bibliotheek@stadtongeren.be, met vermelding van:

- Titel + auteur van elk boek OF indien een titel er niet toe doet een omschrijving als ‘niveauboekjes, zoekboeken, thrillers,…’.   Weet je niet direct wat kiezen?  Registreer je dan op Mijn Leestipper en voor leestips op maat!

- Klantgegevens (eigen lidnummer en juiste naam of het lidnummer van zoon, dochter, opa, oma, buur, ….)

- Telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken

- Eventueel voorstel van afhaalmoment, maar dit bespreken we nadien telefonisch

OPGELET! We vragen om een "ruim" lijstje omdat we waarschijnlijk niet alles dat beschikbaar staat in de catalogus gaan kunnen meegeven: omdat het niet duidelijk is hoelang het virus overleeft op boeken, nemen wij de voorzorgsmaatregel om alle materialen uit onze inleverschuif een tijd aan de kant te houden. Maar deze staan dus wel beschikbaar in catalogus omdat ze door de brievenbus werden ingenomen. Na een aantal dagen worden deze boeken ontsmet en kunnen ze wel weer meegegeven worden.

Wij zoeken maximum 10 materialen van het voorgestelde lijstje samen en zetten deze materialen op de lidkaart.

Zodra uw zakje werd samengesteld, krijgt u van ons een telefoontje om een afhaalmoment af te spreken. Alle zakjes worden klaargezet in de inkomhal van de bibliotheek.

*beschikbaar: klik op 'Waar staat het?' (rechts naast de titel) om te weten of iets aanwezig is in de bib.

Ben je leerkracht?

Dan kan je een boekenpakket voor de klas aanvragen. Daarbij mag je per leerling 2 boeken tellen. Er zijn 2 mogelijkheden voor de samenstelling van een pakket:

- Ofwel stellen jullie voor de klas zelf een boekenlijst op door gebruik te maken van onze catalogus, op de manier zoals hierboven beschreven (alleen materialen opgeven die beschikbaar staan). TIP: op de website van Boekenzoeker vind je mooie boeken per leeftijd en thema. Vervolgens stuur je de bestelling met vermelding van de naam van de school, de leerkracht, welk leerjaar en wanneer je het pakket wenst af te halen door naar bibliotheek@stadtongeren.be. Wij zetten alles op de klaskaart.

- De bib maakt een boekenpakket klaar op maat van je klas. Bezorg ons via bibliotheek@stadtongeren.be de naam van de school, de leerkracht, het aantal leerlingen, welk leerjaar, wat voor materialen je wenst (bv. leesboeken (eventueel met AVI-niveaus), weetjesboeken rond een bepaald thema, strips,...) en wanneer je het pakket wenst af te halen. Wij zetten alles op de klaskaart.

Veel leesgenot!