Lid worden

#Bib voor Iedereen ... ook in Tongeren. Welkom in onze bibliotheek waar je vrij in en uit kan lopen. Maak kennis met ons aanbod en onze dienstverlening. Heb je de smaak te pakken om iets uit te lenen, dan kan je je lid laten maken.

LID WORDEN

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek om materialen te lenen of om internet te raadplegen.
Schrijf je in aan de infobalie van de bibliotheek op voorlegging van je identiteitskaart. Minderjarigen worden ingeschreven onder de verantwoordelijkheid van een ouder. Je kan je elektronische identiteitskaart gebruiken als lenerspas. Heb je geen elektronische identiteitskaart dan ontvang je een bibliotheekkaart als lenerspas.

 

LIDGELD

Het lidgeld wordt éénmaal betaald per 12 maanden en is persoonlijk.

Tot 18 jaar: gratis.

Volwassenen : 5.00 euro per jaar.

Lidkaart OLE (onderwijs- en leesbevorderingkaart)  : 5.00 euro per jaar

Gratis voor klassen.

Nieuwe lenerspas na verlies : 2.50 euro

Wie lid wordt of is van de bibliotheek, gaat per definitie akkoord met het bibliotheekreglement (kan opgevraagd worden aan de balie).
 

LIMBURGS SAMENWERKINGSVERBAND

Onze bibliotheek maakt deel uit van het Limburgs samenwerkingsverband binnen het ééngemaakt bibliotheeksysteem (EBS). Dit betekent dat als je lid bent in Tongeren, je ook lid bent van de meeste Limburgse bibliotheken (en omgekeerd). Helaas doet Hasselt niet meer mee, waardoor onze lidkaart niet meer geldig is in de bibliotheken van Hasselt-Dusart en Kuringen. De bibliotheken in groene kleur vormen het Limburgs samenwerkingsverband.

PBS Limburg 2019.jpg