Mijn Leestipper

Op zoek naar een goed boek? Leden van onze bib kunnen vanaf nu terecht bij Mijn Leestipper voor persoonlijke leestips.

Mijn Leestipper

Mijn Leestipper geeft leestips van Nederlandstalige fictieboeken voor volwassenen. Om de gebruiker te leren kennen, maakt Mijn Leestipper gebruik van het leesprofiel en de leenhistoriek, als de gebruiker dit toestaat. Mijn Leestipper onderscheidt zich van andere boekentippers door de manier waarop de selectie van de tips gebeurt. Het netwerk van aangesloten bibliotheken brengt interessante thema’s en boekenlijsten aan, met titels die ze graag in de kijker willen zetten. Zo komen aanwinsten, maar even goed ouder werk (terug) in de aandacht. Het algoritme pikt daar vervolgens de tips uit die het beste aansluiten bij het leesprofiel van de gebruiker en krijg je een aanbod dat steeds verrast en prikkelt. Bij de leestips staat vermeld waarom je bepaalde titels te zien krijgt: ‘Omdat je Tommy Wieringa hebt gelezen’ of ‘Voor jou geselecteerd in het maandthema Wereldoorlog II’.

Inloggen kan eenvoudig met het Mijn Bibliotheek-profiel op mijnleestipper.bibliotheek.be. Wie dat wil, wordt bovendien maandelijks via e-mail op de hoogte gebracht door de bib dat er nieuwe leestips klaarstaan. Zo weet je altijd wat gelezen!