Nieuw in de bib: Fundels AVI-boeken

Fundels

Al enkele jaren behoren Fundels prentenboeken (3 tot 7 jaar) tot het aanbod van de bibliotheek. Deze digitale, interactieve kinderboeken vormen een mooie aanvulling op de fysieke boekencollectie. De focus ligt hierbij op de combinatie van spelen en leren door elk digitaal boek aan te vullen met een aantal activiteiten waarbij het boek centraal staat.

Sinds kort biedt de bibliotheek naast de prentenboeken ook Fundels AVI-boeken aan. Beginnende lezertjes tussen 6 en 10 jaar oefenen - via AVI-genormeerde en andere leesboekjes - op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen.

Bibliotheekgebruikers mogen per jaar en per lidmaatschap 7 gratis prentenboeken + 7 AVI-boeken lenen die ze gedurende 4 weken via een eigen apparaat kunnen gebruiken, waar en wanneer ze maar willen. In de vakantieperiodes komen daar wekelijks 2 extra ontleningen bij. De geleende titels kunnen ook offline geraadpleegd worden, waardoor ze op vakantie of op weekendjes weg gelezen kunnen worden.

Fundels-boekjes leen je door de Fundels-app te downloaden en in te loggen met je Mijn Bibliotheek-profiel.