Ontdek de nieuwe bibliotheekwebsite

Onze website werd in een nieuw kleedje gestoken. Maar het gaat om meer dan “window dressing”!

Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor u op een rijtje!

Nieuwe website

De bibwebsite kreeg een grondige make-over. Je vindt nu alle informatie over de bib op één centrale plek, waar je ook meteen materialen kan verlengen of reserveren. De nieuwe website werd ook volledig aangepast voor gebruik op de smartphone.

Wat is er nieuw

Volledig mobiel

De ondersteuning van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets is een van de belangrijkste vernieuwingen van de nieuwe site. Voortaan kan je in de bib snel en makkelijk via je eigen smartphone doorheen de catalogus bladeren, of kan je van thuis uit met je tablet snel een eenvoudig je ontleningen verlengen of werken reserveren.

Sneller beschikbaarheid zien

De beschikbaarheidsinformatie van een boek of ander werk krijg je nu meteen op het detailscherm van een item te zien, je moet niet meer doorklikken naar een aparte pagina. Bovenaan rechts zie je met één oogopslag wat er aanwezig is, en wat niet:

Beschikbaarheid item

Filter je zoekresultaten

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. Je kan al deze filters ook naar hartenlust combineren!

Screenshot filters catalogus

Geïntegreerde Mijn Bibliotheek diensten

Mijn Bibliotheek, de webtool om je ontleningen en reservaties te beheren, was tot nu toe een aparte tool met een eigen webadres. In de nieuwe bibwebsite zitten deze functionaliteiten volledig geïntegreerd. Log in op de website, en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!

Makkelijker reserveren

Het reserveerproces werd slimmer. Er is maar één reserveerknop per item, klik je die aan dan worden enkel de edities die reserveerbaar zijn getoond en kun je daar een keuze uit maken.

screenshot van de reserveerknop