Van 13 maart tot en met 1 juni waren we gesloten om de verspreiding van het Coronavirus af te remmen.

Vanaf dinsdag 2 juni zijn we weer open, met een basisdienstverlening en aangepaste openingsuren.

Hieronder vind je een antwoord op de veel gestelde vragen m.b.t. de sluiting en de heropening.

Wanneer is de bib open?

Je kan van maandag tot zaterdag telkens van 10 tot 15 uur bij ons terecht, op woensdag zijn we open tot 17 uur.

Daarnaast organiseren wij nog steeds onze afhaaldienst.

Wat moet ik weten voordat ik naar de bibliotheek kom?

✅ maak (in de mate van het mogelijke) op voorhand een boekenlijstje

✅ maximum 15 bezoekers tegelijk

✅ ontsmet bij binnenkomst je handen en neem een winkelmandje

✅ hou 1,5 meter afstand

✅ lever bij binnenkomst je materialen zelf in via de eerste computer. Om uit te lenen dien je één van de twee andere zelfscans te gebruiken

✅ maximum 2 personen per gangpad

Wat mag ik nog doen in de bib naast het uitlenen/terugbrengen van materialen?

• Je kan met vragen of problemen terecht aan de balie. Respecteer daar de veilige afstand met andere bezoekers. Een medewerker staat klaar achter plexiglas.
  • De betaalautomaat is beschikbaar bij heropening. Betaal zo veel mogelijk contactloos met je bankkaart.
  • Je kan de krant en tijdschriften ter plaatse lezen. Hou hier wel afstand, ontsmet je handen én noteer je naam op een lijst i.f.v. contact tracing
  • Je kan ook weer komen studeren of werken in de bib. We laten maar een beperkt aantal studenten toe in  de zomer. Daarom vragen we om op voorhand te mailen naar bibliotheek@stadtongeren.be met vermelding van de dagen waarop je wil komen studeren. Indien er te veel studenten zich aanmelden zal de optie herbekeken worden om de foyer van de Velinx open te stellen.
  • Gebruik maken van het toilet.

Wat als ik mijn materialen moet terugbrengen?

De terugbrengdatum van de geleende materialen is vastgelegd op 24 juni. Zo vermijden we dat iedereen tegelijk naar de bib komt na de heropening. Eventuele automatische communicatie zoals tussentijdse herinneringsmailtjes mag je negeren.

Je kunt je leentermijn nakijken via Mijn Bibliotheek. Nog geen bibliotheekprofiel? Maak er zeker één aan!

Materialen mogen nog steeds teruggebracht worden via de inleverschuif. Om veiligheidsredenen houden we alle materialen uit onze inleverschuif een tijd in quarantaine. Ze worden ook gekuist voor ze terug op het rek te plaatsen.

Wat als ik al te laat was?

Was de uiterste terugbrengdatum vóór 13 maart? Het telaatgeld dat u voor deze datum al had, loopt niet verder op tijdens de periode van de sluiting. Is er toch nog iets misgelopen en werd er toch boete aangerekend? Kom dan even langs de balie zodat we dit kunnen nakijken.

Abonnement verlopen?

Indien jouw abonnement verliep, kan je bij heropening het lidgeld komen betalen.

Wordt er weer voorgelezen voor kinderen?

Nee. Alle extra activiteiten gaan voorlopig niet door. Je mag echt alleen uitlenen.

Op onze Facebookpagina staan ondertussen heel wat voorleesfilmpjes van één van onze voorlezers Angela, ga hier zeker eens naar kijken!

De bib is gesloten en toch kreeg ik een e-mail!

De meeste mails van de bib worden automatisch verstuurd. Mogelijk heb je tijdens de sluiting toch een mail (inleverattenderingen, herinneringen,...). Die mag je negeren.

Ik heb nog een vraag, kan ik jullie bereiken?

Bib Tongeren is bereikbaar op het nummer 012/800 060 of via bibliotheek@stadtongeren.be.