Van 13 maart tot en met 1 juni waren we gesloten om de verspreiding van het Coronavirus af te remmen.

Vanaf dinsdag 2 juni zijn we weer open, met een basisdienstverlening en aangepaste openingsuren.

Hieronder vind je een antwoord op de veel gestelde vragen m.b.t. de sluiting en de heropening.

Wanneer is de bib open?

Je kan van maandag tot zaterdag telkens van 10 tot 15 uur bij ons terecht, op woensdag zijn we open tot 17 uur.

Daarnaast organiseren wij nog steeds onze afhaaldienst.

Wat moet ik weten voordat ik naar de bibliotheek kom?

✅ maak (in de mate van het mogelijke) op voorhand een boekenlijstje

✅ maximum 15 bezoekers tegelijk

✅ ontsmet bij binnenkomst je handen en neem een winkelmandje

✅ hou 1,5 meter afstand

✅ lever bij binnenkomst je materialen zelf in via de eerste computer. Om uit te lenen dien je één van de twee andere zelfscans te gebruiken

✅ maximum 2 personen per gangpad

--> Sinds 15 juni is het opnieuw mogelijk om gebruik te maken van onze leesplekken en interntecomputers. Wel wordt er gevraagd om gegevens achter te laten ifv contact tracing

Wat als ik mijn materialen moet terugbrengen?

De terugbrengdatum van de geleende materialen is vastgelegd op 24 juni. Zo vermijden we dat iedereen tegelijk naar de bib komt na de heropening. Eventuele automatische communicatie zoals tussentijdse herinneringsmailtjes mag je negeren.

Je kunt je leentermijn nakijken via Mijn Bibliotheek. Nog geen bibliotheekprofiel? Maak er zeker één aan!

Materialen mogen nog steeds teruggebracht worden via de inleverschuif. Om veiligheidsredenen houden we alle materialen uit onze inleverschuif een tijd in quarantaine. Ze worden ook gekuist voor ze terug op het rek te plaatsen.

Wat als ik al te laat was?

Was de uiterste terugbrengdatum vóór 13 maart? Het telaatgeld dat u voor deze datum al had, loopt niet verder op tijdens de periode van de sluiting. Is er toch nog iets misgelopen en werd er toch boete aangerekend? Kom dan even langs de balie zodat we dit kunnen nakijken.

Ik heb nog een boete, wat nu?

De betaalautomaat is beschikbaar bij heropening. Betaal zo veel mogelijk contactloos met je bankkaart.

Abonnement verlopen?

Indien jouw abonnement verliep, kan je bij heropening het lidgeld komen betalen.

Kan ik met vragen of problemen terecht aan de balie?

Ja, maar respecteer daar de veilige afstand van 1,5 meter met andere bezoekers. Een medewerker staat klaar achter plexiglas.

Wordt er weer voorgelezen voor kinderen?

Nee. Alle extra activiteiten gaan voorlopig niet door. Je mag echt alleen uitlenen.

Op onze Facebookpagina staan ondertussen heel wat voorleesfilmpjes van één van onze voorlezers Angela, ga hier zeker eens naar kijken!

De bib is gesloten en toch kreeg ik een e-mail!

De meeste mails van de bib worden automatisch verstuurd. Mogelijk heb je tijdens de sluiting toch een mail (inleverattenderingen, herinneringen,...). Die mag je negeren.

Ik heb nog een vraag, kan ik jullie bereiken?

Bib Tongeren is bereikbaar op het nummer 012/800 060 of via bibliotheek@stadtongeren.be.