Van 13 maart tot en met 1 juni waren we gesloten om de verspreiding van het Coronavirus af te remmen.

Vanaf dinsdag 2 juni zijn we weer open.

Hieronder vind je een antwoord op de veel gestelde vragen m.b.t. de sluiting en de heropening.

Wanneer is de bib open?

We zijn vanaf 2 juni open met een beperkte dienstverlening. Je kan van maandag tot zaterdag telkens van 10 tot 15 uur bij ons terecht, maar enkel voor het inleveren en uitlenen van materialen.

Tussen 15 en 17 uur organiseren wij nog steeds onze afhaaldienst.

Wat als ik mijn materialen moet terugbrengen?

De terugbrengdatum van de geleende materialen is vastgelegd op 24 juni. Zo vermijden we dat iedereen tegelijk naar de bib komt na de heropening. Eventuele automatische communicatie zoals tussentijdse herinneringsmailtjes mag je negeren.

Je kunt je leentermijn nakijken via Mijn Bibliotheek. Nog geen bibliotheekprofiel? Maak er zeker één aan!

Materialen mogen nog steeds teruggebracht worden via de inleverschuif. Om veiligheidsredenen houden we alle materialen uit onze inleverschuif een tijd in quarantaine. Ze worden ook gekuist voor ze terug op het rek te plaatsen.

Wat als ik al te laat was?

Was de uiterste terugbrengdatum vóór 13 maart? Het telaatgeld dat u voor deze datum al had, loopt niet verder op tijdens de periode van de sluiting. Is er toch nog iets misgelopen en werd er toch boete aangerekend? Kom dan even langs de balie zodat we dit kunnen nakijken.

Ik heb nog een boete, wat nu?

De betaalautomaat is beschikbaar bij heropening. Betaal zo veel mogelijk contactloos met je bankkaart.

Abonnement verlopen?

Indien jouw abonnement verliep, kan je bij heropening het lidgeld komen betalen. In de tussentijd kan je ons een mailtje sturen om je lidmaatschap al te verlengen. Wij zetten het lidgeld dan open zodat je gebruik kan maken van onze digitale diensten, alsook van onze afhaaldienst.

Kan ik met vragen of problemen terecht aan de balie?

Ja, maar respecteer daar de veilige afstand van 1,5 meter met andere bezoekers. Een medewerker staat klaar achter plexiglas.

Kan ik studeren in de bib?

Voorlopig kan je niet studeren in de bib. Wij organiseren wel een blokbar in de foyer van de Velinx. Meer hierover lees je hier.

Kan ik kranten en tijdschriften lezen?

Nee. Om hygiënische en veiligheidsredenen mogen we geen kranten en tijdschriften delen. De tijdschriften kan je wel uitlenen en rustig thuis lezen.

Kan ik even gaan zitten in de bib?

Nee. Alle zetels en stoelen zijn weggehaald. De bib is op dit moment geen ontmoetingsplaats. Blijf in beweging, hou afstand, en hou je bezoek zo kort mogelijk.

Wordt er weer voorgelezen voor kinderen?

Nee. Alle extra activiteiten gaan voorlopig niet door. Je mag echt alleen uitlenen.

Op onze Facebookpagina staan ondertussen heel wat voorleesfilmpjes van één van onze voorlezers Angela, ga hier zeker eens naar kijken!

De bib is gesloten en toch kreeg ik een e-mail!

De meeste mails van de bib worden automatisch verstuurd. Mogelijk ontvang je gedurende de volgende weken toch een mail (inleverattenderingen, herinneringen,...). Die mag je negeren.

Ik heb nog een vraag, kan ik jullie bereiken?

Bib Tongeren blijft telefonisch bereikbaar op het nummer 012/800 060 (ma-vrij 9-12) en op bibliotheek@stadtongeren.be.