Volwassenen

Volwassenen vinden in de bibliotheek van Tongeren een groot aanbod aan boeken, tijdschriften, strips, films en muziek verdeeld over het gelijkvloers en de eerste verdieping. We gidsen u er graag even doorheen.

Gelijkvloers

De romans (fictieboeken) staan vooraan in de bibliotheek, in alfabetische volgorde op familienaam van de auteur. Om te helpen bij het zoeken zijn heel wat romans voorzien van een genre, via een pictogram weergegeven op het rugetiket. 

Net voor het eerste rek van de volwassen romans vind je een rek met tienerromans (14+), alsook een rek met groteletterboeken en daisy-boeken voor volwassenen.

Tijdschriften en kranten vind je in de leesruimte bij de grote raampartijen. Het laatste nummer van een tijdschrift ligt altijd bovenop de kast en mag niet uitgeleend worden. Oudere nummers kunnen wel uitgeleend worden.

 

Eerste verdieping

De informatieve materialen (non-fictie) staan op de eerste verdieping. Alles staat gerangschikt per onderwerp en elk onderwerp heeft een nummer (SISO-classificatie). In de catalogus kan je altijd het juiste nummer terugvinden door op 'Waar staat het' te klikken.

Op de eerste verdieping is er tevens een 'stille ruimte' om te studeren of te werken.

Hier is ook ons Taalpunt: alles wat je nodig hebt om een taal te leren. Gaande van de boeken in het kader van Taalgarage (Nederlandse spelling, grammatica,...), alsook Makkelijk Lezen-boeken, of anderstalige romans (voornamelijk Engels, Frans, en in mindere mate Duits, Spaans en Italiaans).

Films en televisieseries, maar ook onze muziekafdeling voor volwassenen vind je bovenaan de trap rechts. Links liggen dan weer de strips en graphic novels voor volwassenen.

E-boeken

E-boeken foto blauw

Leen gratis e-boeken via het cloudLibrary-platform

GoPress

GoPress

Via Gopress heb je in de bibliotheek én thuis toegang tot het digitaal archief van een heel aantal Vlaamse kranten en tijdschriften.

Groteletterboeken en Daisyboeken

Groteletterboeken

Lezen is een feest. Maar voor wie moeite heeft met lezen, kan het heel lastig zijn. De bib heeft een speciale collectie voor mensen met leesproblemen.

Taalgarage

Taalgarage

Nederlands leren? Wij helpen je op weg!